1 Şubat 2014 Cumartesi

Çay Bisküvisi

Günün her saati yenilebilecek, atıştırmalık çay bisküvisi..
Malzemeler:
-100 gr margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
-4 yemek kaşığı toz şeker
-1 adet yumurta
-1 paket kabartma tozu
-2 su bardağı un
-2 yemek kaşığı kuş üzümü (iyice yıkanmış, süzülmüş ve hatta kağıt peçeteyle kurulanmış yani kupkupu olacak)

Yapılışı:
Hamur yoğurma kabını önümüze alıp, tüm malzemeleri yanı başımızda hazır ediyoruz. Oda sıcaklığında yumuşamış margarini ve yumurtayı elimizle yoğurmaya başlıyoruz. Üzerine toz şeker, kabartma tozu, un ile beraber kuş üzümü de ekleyerek iyice yoğuruyoruz. Eğer yapabilirseniz hafif unlu bir tezgahta merdaneyle yarım santim kalınlığında, yani bir ortalı defter kalınlığında açıyoruz. Sonra çay bardağı ağzıyla keserek yuvarlak form veriyoruz. Öte yandan fırınımızı 175 dereceye ayarlayıp, önceden ısıtıyoruz. Fırın tepsimizi iyice, yumuşak bir margarinle yağlıyoruz. Üzümlü bisküvileri aralıklı olarak tepsiye diziyoruz. Üzerleri hafif sarı-kahverengi oluncaya kadar, en az 20 dakika kadar pişiriyoruz. Hemen fırından çıkarıp, soğumaya bırakıyoruz ve servise sunuyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder