Malzemeler:
-4 yemek kaşığı şeker (40gr)
-4 yemek kaşığı süt (40ml)
-4 yemek kaşığı sıvıyağ (40ml)
-3 yemek kaşığı un (tepeleme)
-2 yemek kaşığı kakao (20gr)
-2 yemek kaşığı nutella veya chokella (nutella veya chokella kullanmak istemezseniz sadece kakao da yeterli olacaktır)
-1 yumurta
-4 yemek kaşığı süt (40ml)
-4 yemek kaşığı sıvıyağ (40ml)
-3 yemek kaşığı un (tepeleme)
-2 yemek kaşığı kakao (20gr)
-2 yemek kaşığı nutella veya chokella (nutella veya chokella kullanmak istemezseniz sadece kakao da yeterli olacaktır)
-1 yumurta
Yapılışı:
Yumurtayı çırpıyoruz. Şekeri ekleyip kabarana kadar çatalla karıştırıyoruz. Diğer malzemeleri de ekleyip hepsini karıştırıyoruz. Elde ettiğimiz harcı, tek servislik bir kek kalıbına veya çay fincanına koyuyoruz. (Kek kabaracağı için 1-2 parmak boşluk bırakmanızı öneririm.) Mikrodalga da yüksek seviyede (850 watt), eğer keki daha ıslak tercih ediyorsanız 1,5 dakika, daha kuru seviyorsanız 2 dakika pişiriyoruz. Keki ister direkt kabın içinde yiyebilir veya ters çevirip üstüne pudra şekeri dökerek servis edebilirsiniz. Eğer harcınızdan arttıysa, bu harcı kekinizin üstüne dökebilir, daha ıslak bir kek elde edebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder