28 Ocak 2014 Salı

Çikolatalı Kurabiye

Nefis çikolatalı kurabiyeler ile çay saatlerinizi sizlerde taçlandırabilirsiniz...
Malzemeler:
-1 paket margarin (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1 yemek kaşığı toz şeker
-1 çay bardağı yoğurt
-1 paket vanilya
-1 paket kabartma tozu
-6 su bardağı un
Muhallebisi için,
-140 gram sütsüz çikolata
-1 adet yumurta
-1 bardak toz şeker
-3 yemek kaşığı kakao
-3 yemek kaşığı un
-2 bardak süt
-1 paket vanilya

Yapılışı:
Yumuşamış margarini sıvıyağla karıştırıyoruz. Toz şekeri ilave ediyoruz. Yoğurt, kabartma tozu ve vanilyasını da katıp karıştırıyoruz. Unu, azar azar ekleyerek kurabiye hamuru kıvamına getiriyoruz. Hamuru bir kenarda 20 dakika bekletiyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp tezgahın üzerinde açıyoruz. İçine soğumuş muhallebiden 1 tatlı kaşığı kadar koyuyoruz. Hamuru ortaya doğru katlayarak yuvarlak top şekli veriyoruz. Birleşme yeri alta gelecek şekilde fırın tepsisine sıralıyoruz. Üstüne yumurta sarısını sürüyoruz. 175 derece fırında 20 dakika pişiriyoruz. Süt, kakao ve çikolatayı ağır ateşte çikolata eriyene dek kaynatıyoruz. Küçük bir kapta un, vanilya, toz şeker ve yumurtayı çırpıp bekletmeden çikolatalı karışımın içine ekliyoruz. Koyu muhallebi kıvamına gelene dek karıştırarak pişiriyoruz. Soğuyuncaya dek mikserle çırpıyoruz. Pişen kurabiyeleri bu karışıma bulayıp buzdolabında soğuduğunda servis ediyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder