Malzemeler:
-Hazır pasta keki
-1 paket krem şanti
-Vişne
-1 yemek kaşığı kakao
Muhallebisi için,
-2.5 bardak süt
-1 çay bardağı un
-1 çay bardağı şeker
-1 paket vanilya
-1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Muhallebi için tereyağı hariç bütün malzemeleri bir tencereye koyup karıştırarak kaynatıyoruz. Kaynayan muhallebiyi 1-2 dk karıştırarak pişiriyoruz. Ardından ocaktan alıp tereyağını koyuyoruz ve bir süre çırpıyoruz. 1 çay bardağı suya 1 tatlı kaşığı kahve ve bir çimdik tarçın koyup karıştırıyoruz ve yarısıyla pasta kekinin alt tabanını ıslatıyoruz. Diğer yarısını üst tabanına döküyoruz. Pasta kekinin alt tabanını muhallebiyle kaplıyoruz. Üzerine vişneleri yerleştiriyoruz. Krem şantiyi talimatlarına uygun olarak hazırlıyoruz ve vişnelerin üzerine sürüyoruz. Kekin üst tabanını kapatıyoruz. Önce muhallebiyle sonra krem şantiyle pastamızın etrafını kaplıyoruz. Üzerine vişneleri diziyoruz ve kakao serpiyoruz. Dilerseniz vişne sosuyla süsleyebilirsiniz. Biraz buzdolabında beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun! :)

0 yorum:
Yorum Gönder