19 Ocak 2014 Pazar

Elma Dilim Patates

Patates kızartması yerine, fırında pişen elma dilim patatesi tercih edebilirsin. Hem kızartmadan hafif  hem de daha lezzetli. En azından bana göre :)

Malzemeler:
-4-5 orta boy patates
-2 yemek kaşığı sıvı yağ
-Baharatlar
-1  yemek kaşığı salça

Yapılışı:
Önce patateslerimizi kabuklarını soymadan iyice yıkıyoruz. Ardından elma dilimi şeklinde doğruyoruz. Dilimleriniz ne çok kalın ne çok ince olsun. Doğradığımız patatesleri bir kaba koyuyoruz. Üzerine yağı, kullanmak istediğiniz baharatları ve su ile inceltilmiş salçayı döküp iyice harmanlıyoruz. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizip yaklaşık 200 derecede pişiriyoruz.

Afiyet Olsun! :)

0 yorum:

Yorum Gönder